leadz site

Trainingen en Tutorials

Starten met de LEADZ Builder

LEADZ kan het best worden gebruikt in de visuele modus, zodat u uw pagina aan de voorkant van uw website kunt bouwen.

Wat is de Visual Builder?

De LEADZ Builder heeft twee vormen: de standaard “Back-end Builder” en de front-end “Visual Builder”. Met beide interfaces kunt u exact dezelfde soorten websites bouwen met dezelfde inhoudselementen en ontwerpinstellingen. Het enige verschil is de interface. De Back-end Builder bevindt zich in het WordPress-dashboard en is toegankelijk samen met alle andere standaard WordPress-instellingen. Het zit in de WordPress-gebruikersinterface en vervangt de standaard WordPress-posteditor. Het is geweldig om snel wijzigingen aan te brengen terwijl u zich in het dashboard bevindt, maar het wordt ook beperkt door het dashboard en wordt weergegeven als een blokgebaseerde weergave van uw website. Deze tutorial richt zich alleen op de visuele bouwer.

Met de Visual Builder kunt u daarentegen uw pagina’s aan de voorkant van uw website bouwen! Het is een geweldige ervaring en zorgt voor een veel sneller ontwerp. Wanneer u inhoud toevoegt of ontwerpinstellingen aanpast in de visual builder, verschijnen uw wijzigingen onmiddellijk. U kunt op de pagina klikken en gewoon beginnen met typen. U kunt tekst markeren en het lettertype en de stijl aanpassen. U kunt nieuwe inhoud toevoegen, uw pagina bouwen en alles direct bekijken.

LEADZ builder

De Visual Builder inschakelen

Terwijl u bent ingelogd op uw WordPress-dashboard, kunt u naar elke pagina aan de voorkant van uw website navigeren en op de knop “Visual Builder inschakelen” in de WordPress-beheerbalk klikken om de visuele builder te starten.

Als u uw pagina aan de back-end bewerkt, kunt u overschakelen naar de visual builder door op de knop “Visual Builder inschakelen” te klikken die zich bovenaan de back-end LEADZ Builder-interface bevindt (let op, u moet eerst de LEADZ Builder inschakelen voordat de visual builder-knop verschijnt).

LEADZ builder gebruiken

De basisbeginselen van Visual Builder

De kracht van LEADZ ligt in de Visual Builder, een “drag en drop” pagebuilder waarmee u vrijwel elk type website kunt bouwen door inhoudselementen te combineren en te ordenen.

De builder gebruikt drie hoofdbouwstenen: secties, rijen en modules. Door deze samen te gebruiken, kunt u een ontelbare reeks paginalay-outs maken. Secties zijn de grootste bouwstenen en ze bevatten groepen rijen. Rijen zitten in secties en worden gebruikt om modules in te plaatsen. Modules worden binnen rijen geplaatst. Dit is de structuur van elke LEADZ-website.

Secties

De basis en grootste bouwstenen die worden gebruikt bij het ontwerpen van lay-outs met LEADZ zijn secties. Deze worden gebruikt om grote groepen inhoud te maken en ze zijn het eerste dat u aan uw pagina toevoegt. Er zijn drie soorten secties: Normaal, Speciaal en Volledige breedte. Normale secties bestaan ​​uit rijen kolommen, terwijl secties met volledige breedte bestaan ​​uit modules met volledige breedte die de volledige breedte van het scherm vergroten. Speciale secties zorgen voor geavanceerdere zijbalklay-outs.

Rijen

Rijen zitten in secties en u kunt een onbeperkt aantal rijen in een sectie plaatsen. Er zijn veel verschillende kolomtypes om uit te kiezen. Nadat u een kolomstructuur voor uw rij hebt gedefinieerd, kunt u modules in een gewenste kolom plaatsen. Er is geen limiet aan het aantal modules dat u in een kolom kunt plaatsen.

Modules

Modules zijn de inhoudselementen waaruit uw website bestaat. Elke module die LEADZ heeft, past in elke kolombreedte en zijn allemaal responsive.

De eerste pagina bouwen

De drie basisbouwstenen (secties, rijen en modules) worden gebruikt om uw pagina te bouwen.

Uw eerste sectie toevoegen

Voordat u iets aan uw pagina kunt toevoegen, moet u eerst een sectie toevoegen. Secties kunnen worden toegevoegd door op de blauwe (+) knop te klikken. Wanneer u de muisaanwijzer op een sectie plaatst die al op de pagina bestaat, verschijnt er een blauwe (+) knop onder. Wanneer erop wordt geklikt, wordt er een nieuwe sectie toegevoegd onder de sectie waarover u momenteel zweeft.

Als u een geheel nieuwe pagina start, wordt uw eerste sectie automatisch toegevoegd.

sectie toevoegen

Uw eerste rij toevoegen

Nadat u uw eerste sectie heeft toegevoegd, kunt u beginnen met het toevoegen van rijen kolommen. Een sectie kan een onbeperkt aantal rijen bevatten en u kunt rijen van verschillende kolomtypen combineren om verschillende lay-outs te creëren.

Als u een rij wilt toevoegen, klikt u op de groene (+) knop in een lege sectie of klikt u op de groene (+) knop die wordt weergegeven wanneer u met de muis over een huidige rij beweegt om een ​​nieuwe rij eronder toe te voegen. Zodra u op de groene (+) knop hebt geklikt, verschijnt een lijst met kolomtypen. Kies de gewenste kolom en u bent klaar om de eerste module toe te voegen.

rij toevoegen

Uw eerste module toevoegen

Modules kunnen binnen rijen worden toegevoegd en elke rij kan een onbeperkt aantal modules bevatten. Modules zijn de inhoudselementen van uw pagina en LEADZ wordt geleverd met meer dan 40 verschillende elementen waarmee u kunt bouwen. U kunt basismodules gebruiken zoals tekst, afbeeldingen en knoppen, of meer geavanceerde modules zoals schuifregelaars, portfoliogalerijen en e-commerce winkels.

Om een ​​module toe te voegen, klikt u op de grijze (+) knop die in een lege kolom staat of klikt u op de grijze (+) knop die verschijnt wanneer u met de muis over een module op de pagina beweegt om een ​​nieuwe module eronder toe te voegen. Nadat u op de knop heeft geklikt, verschijnt een lijst met modules. Kies de gewenste module en deze wordt aan uw pagina toegevoegd en het instellingenpaneel voor de module verschijnt. Met dit instellingenpaneel kunt u beginnen met het configureren van uw module.

module invoegen

Configureren en aanpassen van secties, rijen en modules

Elke sectie, rij en module kan op verschillende manieren worden aangepast. U kunt het instellingenpaneel van een element openen door op het tandwielpictogram te klikken welke verschijnt wanneer u met de muis over een element op de pagina beweegt.

Hierdoor wordt het instellingenpaneel voor het opgegeven element geopend. Elk instellingenpaneel is onderverdeeld in drie tabbladen: content, ontwerp en geavanceerd. Elk tabblad is ontworpen om de grote verscheidenheid aan instellingen van LEADZ snel en gemakkelijk te openen en aan te passen. Het tabblad “Content” is waar u inhoud kunt toevoegen, zoals afbeeldingen, video, links en beheerderslabels. Op het tabblad “Ontwerp” hebben we voor elk element alle ingebouwde ontwerpinstellingen geplaatst. Afhankelijk van wat u aan het bewerken bent, kunt u met een enkele klik een groot aantal verschillende ontwerpinstellingen regelen; waaronder: typografie, spatiëring (opvulling / marge), knopstijlen en meer. Voor nog meer controle, kunt u naar het tabblad “Geavanceerd” gaan waar u aangepaste CSS kunt toepassen, de zichtbaarheid kunt aanpassen op basis van het apparaat en (afhankelijk van welk element u bewerkt) nog meer fijnafstemming kunt doen.

Configureren en aanpassen van secties, rijen en modules

Uw pagina opslaan en pagina-instellingen openen

Om toegang te krijgen tot de algemene pagina-instellingen, klikt u op het paarse pictogram onder aan uw scherm. Dit breidt de instellingenbalk uit en biedt u verschillende opties. U kunt uw pagina-instellingen openen door op het tandwielpictogram te klikken. Hier kunt u zaken als de achtergrondkleur van de pagina en de tekstkleur aanpassen. U zult ook de knoppen Opslaan en Publiceren vinden, evenals preview-schakelaars voor verschillende schermtypes (desktop, tablet en mobiel).

opslaan en instellingen openen

Geef uw ontwerp een vliegende start met de LEADZ Templates

Een geweldige manier om uw nieuwe pagina een vliegende start te geven, is door te beginnen met een vooraf gemaakte lay-out. LEADZ wordt geleverd met een uitgebreid aanbod lay-outs die een verscheidenheid aan veelvoorkomende paginatypen dekken, zoals “Over ons”, “Contact”, “Blog”, “Portfolio”, enz. U kunt deze inladen en vervolgens de demo content aanpassen voor uw eigen content. Uw nieuwe pagina is klaar voordat u het weet!

templates inladen

Uw eigen lay-outs opslaan in de bibliotheek

Naast het gebruik van de vooraf gemaakte lay-outs die bij LEADZ worden geleverd, kunt u ook uw eigen creaties opslaan in de LEADZ-bibliotheek. Wanneer een ontwerp wordt opgeslagen als een LEADZ-lay-out in de LEADZ-bibliotheek, kan het op nieuwe pagina’s worden geladen. Hoe meer u uw bibliotheek opbouwt met uw favoriete ontwerpen, hoe sneller u nieuwe websites kunt maken.

Om een ​​item in de bibliotheek op te slaan, klikt u op het bibliotheekpictogram dat verschijnt wanneer u met de muis over een element en in de pagina-instellingenbalk beweegt. Zodra een item aan de bibliotheek is toegevoegd, verschijnt het op het tabblad “Toevoegen uit bibliotheek” wanneer u nieuwe LEADZ-lay-outs, secties, rijen en modules toevoegt.

Ok, u heeft de basis onder de knie. 
U heeft nu de eerste secties, rijen en modules aan een pagina toegevoegd. U kunt hun instellingen aangepassen en bent begonnen met het bouwen en aanpassen van uw ontwerp. U heeft de basis onder de knie, maar er valt nog zoveel meer te leren.

Rapport meer omzet en klanten

Wil jij meer omzet en klanten via je website?

Ontvang een persoonlijk advies hoe jij online meer omzet en klanten kunt krijgen!

Vraag nu tijdelijk GRATIS een gepersonaliseerd stappenplan aan!

You have Successfully Subscribed!